دانلود رایگان مقاله
مقایسه میزان کلونیزاسیون استرپتوکک میوتانس و اکتینومایسس ویسکوزیس در قبل و در دوران ماه رمضان در روی سطح دندان
چکیده:
سابقه و هدف
در ماه رمضان رژیم غذایی، عادات بهداشتی دهان، تکرار دریافت غذا و میزان غذای دریافتی تغییر می یابد و این عوامل در ترکیب و کمیت پلاک میکروبی موثر می باشند و این تغییر در پلاک میکروبی می تواند پوسیدگی دندان و تخریب اتصالات پریودنتالی را تحت تاثیر خود قرار دهد، بنابراین این تحقیق با هدف بررسی تاثیرات ماه رمضان بر روی موارد ذکر شده انجام پذیرفت.
مواد و روش ها
این تحقیق تحلیلی با تکنیک مشاهده و با استفاده از فرم اطلاعاتی جهت ثبت مشاهدات انجام گرفت. در این مطالعه 30 نفر از دانشجویان دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در سال 1381 که در محدوده سنی 18 الی 24 سال (به طور مساوی از هر دو جنس) داشته و که حداقل 20 روز اول ماه رمضان را روزه گرفته بودند بر حسب شرایط خاصی انتخاب شدند.
20 روز مانده به ماه رمضان توسط کن کاغذی استریل از دندان مولر اول پایین نمونه های انتخاب شده، نمونه برداری شد. کن های کاغذی ابتدا در محیط آبگوشت و بعد در محیط های اختصاصی استرپتوکک میوتانس واکتینومایسس ویسکوزین کشت داده شدند. همین مراحل 10 روز مانده به ماه رمضان، و یک روز قبل از شروع ماه رمضان و در روزهای اول، دهم و بیستم ماه رمضان تکرار شدند. برای بررسی رژیم غذایی نیز قبل از ماه رمضان و در ماه رمضان، فرمهای تغذیه ای توسط کارشناس تغذیه تکمیل شدند.
یافته ها
مقایسه میان شمار کلونی های استرپتوکک میوتانس و اکتینو مایسس ویسکوزیس در روز اول، دهم و بیستم ماه رمضان با شمار کلونی پایه (میانگینی از سه نمونه گیری قبل از ماه رمضان) در آزمون t زوجی از لحاظ آماری اختلاف معنی داری را نشان ندادند. در مورد رژیم غذایی نیز میزان مصرف ساکارز، مونو و دی و پلی ساکاریدها افزایش معنی داری در ماه رمضان داشتند و از طرفی مصرف فیبرها با کاهش همراه بود.
نتیجه گیری
میزان استرپتوکک میوتانس و اکتینومایسس ویسکوزیس در ماه رمضان تغییری نکرد. میزان مصرف مواد قندی در ماه رمضان افزایش یافت.
قالب تحقیق : pdf
تعداد صفحات : 151 صفحه
برای دانلود رایگان اینجا را کلیک کنید
بازدیدها: 1
اولین باشید که نظر می دهید