دانلود مقاله زباله های صنعتی
دانلود مقاله زباله های صنعتی
دانلود مقاله زباله های صنعتی با فرمت ورد ودر10 صفحه قابل ویرایش قسمتی از متن مقاله
زباله های صنعتی:
مواد زائد ناشی از فعالیت های صنعتی هستند، شامل فلزات – مواد پلاستیکی – مواد شیمیایی قصولات صنعتی – مواد اولیه فاسد شده – تولیدات مرجوعی فاسد و غیر مفید – مواد واسطه ی تولیدی غیر مفید – زباله های خطرناک .. تعریف آژانس محیط زیست از زباله: هرگونه زائدات خانگی، صنعتی، تجاری، بهداشتی، لجن تصفیه خانه ها و حوضچه های تثبیت خاکستر و بقایای زباله سوزها، زائدات حیوانی، مواد قابل اشتعال و رادیواکتیو و … مواد زائد جامد: ترکیباتی که از نظر تولید کننده آن قابل استفاده نیست اما ماهیتاٌ امکان استفاده مجدد دارد. در واقع زباله ترکیبات ناهمگن بی مصرف، بی قیمت، مصرف شده و یا اضافی است. سه استراتژی کلی مورد توجه:
پس باید برنامه ریزی جهت تولید زباله کمتر، بازیافت و توجه به استانداردهای دفع باشد. سیستم مدیریت مواد زائد جامد باید مقرراتی در زمینه ی کنترل تولید، ذخیره، حمل و نقل بازیافت و دفن را داشته باشد که این مقررات با در نظر گرفتن ویژگی ها و خصوصیات مواد و تاثیرات زیست محیطی آنها عملی است.
مواد زائد سمی و خطرناک: تعریف سازمان حفاظت و بازیابی: ضایعاتی که در اثر مدیریت نامطلوب (جمع آوری – حمل و نقل – تصفیه و دفع) باعث مرگ و میر موجودات و یا شیوع بیماری های جبران ناپذیر و بالقوه خطرناک برای انسان، موجودات زنده و یا محیط زیست شوند. – تعریف WHO : مواد زائدی که بدلیل خصوصیات فیزیکی، شیمیایی ویا بیولوژیکی، جمع آوری، جابجایی و دفع آنها مستلزم تدابیر خاصی است تا از بروز هرگونه تاثیر سوء بر محیط زیست و سلامت انسان جلوگیری کند. – تعریف EPA : به مواد زائدی که به دلایل زیر دارای قدرت آسیب رسانی به سلامت انسان و یا ارگانیسم زنده می باشد. الف – در طبیعت غیر قابل تجزیه و پایدارند. ب – برای موجودات زنده کشنده باشند. ج – دارای حاصیت تجمعی با تاثیرات مخرب باشند. د – از نظر بیولوژیک قابل ازدیاد باشند.
1- نگهداری و جمع آوری:
محل نگهداری – ظروف نگهداری – بازرسی – وجود وسایل حفاظت فردی – زهکشی مناسب – … باید مورد توجه قرار گیرد.
2- حمل و نقل:
1)شناسایی، بسته بندی و برچسب 2)تکمیل برگه های مشخصات مواد زائد (وضعیت فیزیکی – نوع عملیات دفن یا بازیافت – شماره EPA– مقدار محموله – نوع جنس مخازن – ضمانت نامه تولیدکننده برای انجام عملیات حمل و سالم نگهداشتن محیط زیست و پیشگیری از آلودگی ها). 3)تکمیل برگه های مربوط به چگونگی انجام حمل و نقل که باید توسط تولید کننده وحمل کنندگان پر شود.
(آیا سمی و خطرناکند – اطلاعات در مورد مان – آیا حمل و نقل محدودیت دارد – آیا بسته بندی مناسب است – چگونگی نحوه ی حمل و نقل مشخص شده – آیا بسته بندی و برچسب گذاری شده – آیا راه مقابله در صورت بروز حادثه تعیین شده و …
بازیافت و دفن: اهمیت و جمع آوری مواد زائد در مبدا تولید و احیاناٌ بازیافت در همان محل باید صرف انرژی کمتر گردد. آژانس حفاظت محیط زیست کاهش از مبدا را چنین تعریف مرده است: طراحی تولید و استفاده از محصولات بطوریکه وقتی این محصولات به پایان عمر خود می رسندکاهش کمیت و سمیت زائدات تولید شده بینجامد (در دراز مدت و در سطح ملی قابل اجراست) و به یکی از روش های ذیل قابل اجراست: بازیافت کمپوست دفن بهداشتی سوزاندن بازیافت: یکی از راه های کنترل تولید مواد زائد ایجاد تغییر وبهبود طراحی بسته بندی است.
مزایای بسته بندی های پلاستیکی:
مضرات مواد پلاستیکی:
برای مبارزه با آلودگی اینها مطالعاتی در حال انجام است. EdiblePackaging Degrading Packaging – روی دو نکته بیشتر توجه شده است: PhotoDegradable BioDegradable مثل گلوتن و برخی پلاستیک ها – سلولز و پلی اورتان و …
جهت کپی مطلب از ctrl+A استفاده نمایید نماید |
بازدیدها: 0